Publicitat
Confidencial · 17 d'Abril de 2020. 00:10h.

El responsable fuig d'estudi

Mas no parla de la seva retallada a sanitat

 El responsable fuig d'estudi

Artur Mes amb el seu conseller de Sanitat, Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu

És evident que una de les causes que l'epidèmia del coronavirus estigui tenint un impacte especialment greu a Catalunya és la precarietat de l'estructura sanitària pública catalana. Ja ningú no discuteix que les retallades que es van aplicar a la inversió de la Generalitat als serveis socials, inclosa la sanitat, és una de les circumstàncies que han provocat aquesta notable incidència de l'epidèmia a Catalunya.

El cridaner silenci de l'expresident de la Generalitat Artur Mas davant d’una situació tan greu com a la provocada a Catalunya per aquesta pandèmia, està sorprenent alguns sectors polítics i socials catalans. Aquest silenci està relacionat amb la responsabilitat política de l'expresident pel que fa a les retallades que es van aplicar fa alguns anys a la sanitat catalana.

Les xifres són molt clares. Durant els governs de Mas, la sanitat pública catalana va perdre uns 2.400 professionals i més de 1.100 llits hospitalàries, que no s'han recuperat. Catalunya va ser, al costat de Castella-la Manxa (presidida per María Dolores de Cospedal entre el 2011 i el 2015), la comunitat autònoma que més va retallar la despesa social (sanitat, educació i serveis socials) entre el 2009 i el 2015. En total, més d'un 26%. Les consecuncias d'aquesta política s'estan constatant ara.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Montserrat, Barcelona, 17/04/2020 - 10:36

Qui millor va retratar aquest element va ser en Josep Lopez de Lerma, en "Cuando pintabamos algo en Madrid" (Ed.Libros-2016):

"Mas es un falsario. Carente de ideologia, sobrado en su soberbia, en su ignorancia y arrogancia. En aquellos tiempos Artur Mas se llamaba Arturo y no militaba en ningun partido opuesto al franquismo."