Publicitat
Confidencial · 13 de Març de 2019. 00:40h.

1-O: el Govern va mentir

Segons un alt comandament dels Mossos

1-O: el Govern va mentir

Imatge d'una reunió del Govern de Carles Puigdemont

Algunes de les declaracions judicials de Manuel Castellví, que era cap de la comissaria general d'Informació dels Mossos quan es va produir l'intent de referèndum l'1 d'octubre del 2017, davant del tribunal que jutja els dirigents independentistes, reflecteixen que, al parer d’aquest cap policial, en aquells moments, el Govern de la Generalitat, inclòs el seu llavors president, Carles Puigdemont, estava mentint els ciutadans.

Aquest alt comandament -llavors- de la policia catalana ha explicat davant del tribunal que "l'1 d'octubre [del 2017] s'anava a donar una situació de col·legis ocupats i forces de seguretat" que havien de tancar-los, és a dir, "uns que van a accedir a aquests col·legis i altres que oposaran; això és un conflicte". I va expressar la seva por que es produís "una escalada de la violència" per la crida que es feia des del Govern a la població perquè acudís a votar, com si es tractés d'una cita electoral legal, quan hi havia un mandat judicial perquè la policia tractés d'impedir-ho.

És a dir, Castellví estava dient que el Govern de la Generalitat plantejava un escenari fals quan convocava els ciutadans a anar a votar com a qualsevol jornada electoral legal, ja que en aquest cas l’Executiu català era conscient que es tractava d'una iniciativa il·legal, i si els ciutadans feien cas d'aquesta crida del Govern, podrien produir-se enfrontaments, com així va passar, atès que les forces de seguretat havien d'impedir la votació.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Tini, barcelona, 14/03/2019 - 19:49

Por ejemplo yo misma voté 2 veces

#2 Kropotkin, Vic, 13/03/2019 - 10:44

Sorprendente... Jua, jua, jua,...

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/03/2019 - 00:35

El plan fue llenar los colegios, colocar a la genestapo como espectadora, cuando no como espía o colaboradora directa, llamar a la PN y GC para que actuara, cual emboscada bien tendida, y que surgieran las imágenes buscadas, con muerto a ser posible, que junto a mucha fake news debía hacer que el mundo presionase a España para aceptar la secesión.

#1.1 Rosa, Bcn, 13/03/2019 - 06:53

Exactamente es eso lo buscaban!!! Por no decir que a parte de ilegal la consulta, se podía votar las veces que se quisiera y el recuento de votos nadie sabe cómo fue, sin garantías de nada, lógico para ese acto ilegal, y los observadores contratados por la Generalitat debieron de alucinar de semejante preformas.