Publicitat
Confidencial · 8 de Novembre de 2019. 00:10h.

10-N: ERC es fa un embolic

Que guanyi Sánchez, però "que sigui feble"

10-N: ERC es fa un embolic

Oriol Junqueras saludant Pedro Sánchez al Congrés

La posició d'Esquerra sobre el resultat electoral que li interessaria el 10-N és força complexa i conté alguns riscos. El candidat que encapçala la llista del partit per Barcelona, Gabriel Rufián, va reflectir la dificultat de les seves preferèncias quan, durant el recent debat electoral celebrat a TV3, va dir: "Hem d'aconseguir que el 10-N Sánchez sigui feble".

És a dir, d'entrada, Esquerra aposta per una victòria electoral de PSOE, perquè en cas contrari, podria organitzar-se a Madrid un Govern que fos el resultat d'un pacte entre el PP, Ciutadans i Vox. Aquest fet implicaria, molt probablement, la immediata aplicació a la Generalitat de Catalunya d'l'article 155 de la Constitució.

I a més, a la direcció d'Esquerra li cal que aquesta eventual victòria del PSOE no sigui àmplia, sinó molt ajustada, perquè Sánchez quedi a una posició "feble", com diu Rufián, amb l'objectiu que els diputats d'Esquerra al Congrés siguin imprescindibles per a la investidura del líder socialista. És evident que són massa condicions, un embolic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat