Publicitat
Confidencial · 19 de Juliol de 2019. 00:25h.

17-A: i d'això no es parla?

La CIA i els belgues van avisar els Mossos

17-A: i d'això no es parla?

Imatge d'una informació sobre els avisos als Mossos d'Esquadra

L'independentisme busca tapar l'enfonsament final del seu projecte, per les seves divisions internes, mitjançant una fake news: la creació, amb poc èxit a hores d’ara, d'un gran escàndol sobre els atemptats jihadistes de l 'estiu del 2017 a Barcelona i Cambrils. I amb aquest objectiu, ha impulsat una revifada de la vella teoria de la conspiració del radicalisme independentista, segons la qual el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) de l'Estat espanyol hauria organitzat o permès aquests atemptats, amb la finalitat de boicotejar el referèndum il·legal que s'havia convocat per a l'1 d'octubre d'aquest any.

Tanmateix, l'independentisme i els seus mitjans de comunicació afins no han parlat del fet que la CIA havia avisat els Mossos d'Esquadra de la possibilitat d'aquests atemptats. Fins i tot dirigents de la brigada d'informació de la policia catalana van viatjar a Washington entre el 12 i el 16 de juny del 2017 després que rebessin un avís de la CIA advertint sobre un possible atemptat jihadista a la Rambla de Barcelona. Ningú, però, no ha utilitzat aquest fet per afirmar que els Mossos o el Govern de Catalunya van permetre, per omissió, que els atemptats es produïssin efectivament.

L'aparell propagandístic independentista tampoc no parla del fet que la policia belga va alertar al gener del 2016 els Mossos d'Esquadra sobre l'imam de Ripoll, Abdelbaki és Satty, líder del grup que va realitzar els atemptats del 17-A. Un agent municipal de Vilvoorde, localitat belga a la qual el clergue buscava feina com a imam, va remetre un correu electrònic al servei d'informació dels Mossos, ja que coneixia un dels membres d'aquest servei, demanant informació sobre l'imam, preocupat per la seva radicalització. També va advertir que tenia informació en el sentit que l'imam aniria a Barcelona. A partir d'aquest fet, però, ningú no ha dit que la policia catalana permetés la posterior actuació del grup jihadista el 17-A.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat