Publicitat
Confidencial · 11 de Desembre de 2018. 00:10h.

A Eslovènia sense senyera

On era la bandera catalana?

A Eslovènia sense senyera

Els presidents de Catalunya i Eslovènia, davant de les banderes eslovena i de la UE

El president de la Generalitat, QuimTorra, s'ha vantat aquests dies públicament que ha aconseguit reunir-se amb el president d'Eslovènia, Borut Pahor, una trobada que ha estat presentada pel Govern com a un èxit de l'activitat sobre acció exterior de la Generalitat. La reunió es va celebrar el passat dijous 6 de desembre a Ljubljana, la capital eslovena.

Tanmateix, la fotografia de la reunió conté un detall que no ha estat esmentat a les informacions difoses sobre la visita del president Torra a Eslovènia. Es tracta que la reunió entre Torra i Pahor es va realitzar en presència de dues banderes: la de la Unió Europea i la d'Eslovènia. És a dir, que no figurava la bandera oficial de Catalunya, la senyera.

Lògicament, cal suposar que l'Estat iugoslau es va negar que la bandera catalana estigués present durant la reunió, atès que Catalunya no és un estat, i per tant la seva bandera no era oficial en aquesta ocasió. Malgrat tot, la Generalitat de Catalunya, que és habitualment molt sensible sobre la utilització dels seus símbols, no ha dit res sobre aquest fet.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 catafracto, Barcelona, 11/12/2018 - 09:45

Que conste que fui yo el primero que comentó la ausencia de la bandera catalana.
Por cierto, Eslovenia no es un "Estado yugoslavo" sino ex-yugoslavo.