Publicitat

Catalunya, pendent de les seves eleccions

A la primavera?

Imatge d'una votació durant unes eleccions

L'independentisme ha argumentat els últims mesos que, abans d'establir un pla concret, és a dir, bàsicament la data, sobre les properes eleccions catalanes, haurien de passar tant les eleccions generals espanyoles com a la sentència del judici sobre l'intent fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Aquesta sentència ja ha estat difosa, i les eleccions espanyoles ja s'han realitzat. Tanmateix, segueix sense haver pistes solvents sobre la data de les eleccions catalanes. Una de les causes que provoquen aquesta incertesa és la divisió, cada vegada més àmplia, entre els dos socis de la coalició que governa la Generalitat: Esquerra i Junts per Catalunya. Sí que hi ha una aproximació: la propera primavera, i es parla del febrer, març o abril, sobretot per la gairebé segura inhabilitació del president Torra.

La divisió independentista, els problemes amb l'administració espanyola i l'activisme polític tant del president Torra com a de gran part dels membres del Govern de la Generalitat, que donen prioritat a qualsevol actuació contra l'Estat, marginant la gestió dels serveis públics, han provocat una paralització institucional de l’administració autonòmica. I malgrat que la situació és insostenible, entre d’altres coses per la previsible inhabilitació del president Torra, encara no hi ha previsió electoral.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat