Publicitat
Confidencial · 20 de Juny de 2019. 00:15h.

A què juga Ciutadans?

Volia donar Barcelona a Maragall

A què juga Ciutadans?

Albert Rivera i Inés Arrimadas, durant un acte de Ciutadans

Ciutadans va néixer com a partit a Catalunya, amb el principal objectiu d'oposar-se als excessos de l'independentisme català a l'àmbit lingüístic, i després a d’altres nivells socials, i defensar els drets dels catalans no independentistes. I ha acabat per engegar una estratègia el resultat final de la qual era que un dirigent de l'independentisme més radical, Ernest Maragall, candidat d'Esquerra, esdevingués alcalde de Barcelona.

Així, Ciutadans va intentar que al ple de consititución del nou consistori, els seus sis regidors, que òbviament no donarien suport a Maragall, tampoc no votessin a favor d'Ada Colau, perquè, segons diuen, és "una populista que sempre va de la mà de l'independentisme". El resultat final d'aquesta posició era que l'alcalde de la ciutat seria Maragall, una alternativa que van evitar els tres regidors independents del grup de Ciutadans, Manuel Valls, Eva Parera i Celestino Corbacho, donant a Colau els tres vots que li calien per superar el candidat d'Esquerra.

L'estratègia de la direcció de Ciutadans va causar una autèntica estupefacció a amplis sectors dels militants del partit a Barcelona. Aquests sectors no entiendían, i encara no ho entenen, que, per evitar que arribés a l'alcaldia de la ciutat "una populista que sempre va de la mà de l'independentisme", es fes alcalde un dels més destacats dirigents del sector més fanàtic de l’independentisme, com Maragall.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lula, Bcn, 20/06/2019 - 11:43

Igual pretendían posturear un rato proponiendo a Collboni, haciéndose de rogar...ni idea. Hoy en día cuperos machistas, independentistas de diputados españoles, socialistas que cantan internacional y votan separatismo, ¡políticos! El verdadero fin es el sueldito o sueldazo. El resto a pagar y callar. ¡Prensa e intelectuales, exigirles!