Publicitat

Diu una cosa i fa la contrària

A què juga ERC?

Una imatge de l'article d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

Des de les eleccions catalanes del 21-D del 2017, la direcció d'Esquerra ha entrat a una fase marcada per les contradiccions, una dinàmica que sembla indicar que el partit dirigit per Oriol Junqueras no es creu algunes de les coses que està fent i que, en molts casos, diu una cosa i després fa la contrària.

Així, mentre el partit presenta amb Junts per Catalunya (JxC) un programa de govern totalment rupturista i clarament il·legal, probablement elaborat només per convèncer la CUP -sense aconseguir-ho- que mantingui la unitat independentista, Junqueras i Marta Rovira escriuen un article en la línia de Joan Tardà. És a dir, plantejen ampliar la base social i suggereixen nous pactes. Aquesta posició li havia costat a Tardà acusacions de traïció.

A més, aquesta desconcertant contradicció s'ha produït després que el portaveu del partit, Sergi Sabrià, rebutgés la candidatura a la investidura de Jordi Sànchez -invalidada pel Tribunal Suprem-, però posteriorment, la va avalar. Tanmateix, més tard Marta Rovira va tornar a qüestionar Sànchez. L'estratègia d'Esquerra no sembla molt coherent.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat