Publicitat
Confidencial · 20 de Març de 2019. 00:05h.

Acabar amb el pujolisme

És l'objectiu de Puigdemont

Acabar amb el pujolisme

L'expresident Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

L'enfrontament que s'està produint actualment al PDECat, hereu de l'antiga Convergència, a conseqüència de la nova ofensiva de Puigdemont per diluir aquesta formació a la Crida Nacional per la República, el nou partit creat per l'expresident i el seu grup de dirigents afins des de Waterloo, és bàsicament un intent de controlar el conjunt de l'independentisme per mantenir el poder a la Generalitat de Catalunya. I aquest objectiu passa, inicialment, per evitar la victòria d'Esquerra a les properes eleccions catalanes.

Aquest projecte del grup de Waterloo part de l'anàlisi que el catalanisme polític, és a dir, l'estratègia que van seguir des de la transició espanyola tant Convergència com Unió, ja no serveix per als problemes que, al seu parer, té actualment Catalunya. Aquests problemes només podrien ser superats si Catalunya se separa d'Espanya per crear un nou estat. Naturalment, tot aquest procés hauria d'estar dirigit per Puigdemont i els dirigents independentistes que li donen suport.

Per tant, l'ofensiva llançada des de Waterloo contra el PDECat inclou l'eradicació total de l'estratègia política que va aplicar Jordi Pujol, recolzat per Josep Antoni Duran. En aquest sentit, es tracta de prescindir totalment de qualsevol tipus de plantejament similar a l'anomenat durant l'etapa pujolista com el model del peix al cove. Aquesta fórmula partia d'una col·laboració amb l'administració espanyola, mitjançant el suport al Govern espanyol pel grup de CiU al Congrés, a canvi d'aconseguir concessions de l'Estat per augmentar el nivell de l'autogovern català. Puigdemont vol acabar amb aquest sistema, encara que amplis sectors del PDECat consideren que aquest model té encara alguns aspectes aprofitables.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/03/2019 - 00:12

El objetivo de Trilemont no es acabar con el pujolismo, pues él es su hijo natural, sino continuarlo con una nueva estrategia: La confrontación directa. Se acabó la secesión a ritmo lento, ahora se lleva la rapidez. Si Trilemont quisiese acabar con Pujol el resultado seria su final y el del prusés. Los hilos los mueven los mismos.