Publicitat
Confidencial · 1 d'Abril de 2020. 00:15h.

Adéu a l'autodeterminació

L'independentisme aparca l'afer

Adéu a l'autodeterminació

Manifestació idependentista a favor de l'autodeterminació

L'actual estratègia de l'independentisme català ha prescindit totalment del plantejament que era l'eix del procés independentista: l'exigència a l'Estat espanyol del dret d'autodeterminació que, segons les posicions dels dirigents del moviment, ha de ser exercit pel conjunt del poble català mitjançant la convocatòria i realització del corresponent referèndum.

És cert que l'independentisme català s'està ocupant a hores d’ara del problema creat per la greu epidèmia generada pel coronavirus, però alguns sectors independentistes consideren que aquest fet és compatible amb el manteniment d'una defensa clara i ferma del dret dels catalans a decidir el seu futur a través d'un referèndum i amb l’engegament de campanyes reivindicatives sobre l'afer.

Algunes fonts independentistes diuen que, si el moviment independentista català prescindeix de l'exigència del referèndum sobre l'autodeterminació, està prescindint de la seva mateixa essència. I afegeixen que l'aspecte fonamental de les reivindicacions i la raó de ser de l’independentisme és, precisament, l'exigència del dret d'autodeterminació.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan Jose García, Cunit, 01/04/2020 - 21:06

No veo yo a los inspectores del MEDE negociando la plantilla de TV3.Grifo cerrado,y que no salga gota,hasta que
pagueis.