Publicitat

El PP, minoritari al Senat

Adéu al 155?

Imatge de la seu del Senat

Una de les grans qüestions que es plantejaven a les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril era l'amenaça del PP, Ciutadans i Vox d'aplicar a la Generalitat de Catalunya l'article 155 de la Constitució si tenien possibilitats de fer-ho. Tanmateix, no només no estaran al futur Govern de l'Estat, sinó que el PP ha perdut la majoria absoluta al Senat, que ara tindrà previsiblement el PSOE.

L'aplicació de l'article 155 ha de ser aprovada pel Senat, i l'anterior Govern del PP, presidit per Mariano Rajoy, el va aplicar comptant amb la majoria absoluta al Senat, encara que en aquesta qüestió va ser recolzat pel PSOE i per Ciutadans, és a dir , que no li va caler utilitzar aquesta majoria que tenia a l'anomenada cambra alta. Les coses, però, han canviat després del 28-A

El PSOE ha aconseguit 121 escons dels 208 elegits a les eleccions del 28 d'abril, als quals caldrà sumar els 56 que seran designats pels parlaments autonòmics, el que estableix la majoria absoluta als 133. Després de les eleccions autonòmiques (a tretze comunitats) del proper dia 26, la composició variarà, encara que és previsible que el PSOE arribi a aquests 133 escons. En qualsevol cas, és impossible que una altra formació pugui aconseguir la majoria absoluta.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat