Publicitat
Confidencial · 5 de Febrer de 2020. 00:20h.

Adéu al catalanisme?

Tot indica que el seu moment ha passat

Adéu al catalanisme?

Imatge d'una senyera

Fonts dels col·lectius catalanistes que, des de fa temps, intenten revifar la fórmula del nacionalisme moderat i pragmàtic que representava Convergència i Unió (CiU), desapareguda a conseqüència del canvi d'escenari polític provocat pel procés idependentista, han manifestat una visió molt pessimista sobre les possibilitats reals d'aconseguir que aquest projecte pugui esdevenir una realitat.

El principal argument per a aquest pessimisme és que, ni tan sols l'anunci d'una propera convocatòria electoral, recentment realitzat pel president Torra, ha servit per provocar que aquests col·lectius donen un nou impuls a les gestions realitzades fins ara per aglutinar tots els sectors que estarien disposats a participar a una operació d'aquestes característiques.

Les mateixes fonts diuen que, de fet, alguns grups semblen ja fins i tot disposats a llençar la tovallola, atès que comença a estendre’s l'anàlisi segons la qual l'ofensiva independentista podria haver acabat amb l'espai social i polític que durant diverses dècades va ocupar CiU a Catalunya. En aquest sentit, creuen que és possible que el moment del catalanisme moderat i centrista hagi passat definitivament.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat