Publicitat
Confidencial · 11 de Juny de 2019. 00:20h.

Advocacia de l'Estat: ‘tongo’

A conseqüència de la pressió de Sánchez

Advocacia de l'Estat: ‘tongo’

Imatge d'un tuit de l'advocat de l'Estat Edmundo Bal, apartat del judici pel procés independentista

La presentació de les sòlides conclusions finals per la fiscalia durant el judici pels fets de la tardor del 2017 ha contrastat de manera molt cridanera amb l'informe de l'Advocacia de l'Estat, molt feble, que ha reflectit la pressió que va fer el Govern de Pedro Sánchez perquè retirés l'acusació de rebel·lió. Aquesta pressió era la conseqüència dels intents de l’Executiu del PSOE en aquells moments d'arribar a acords amb els independentistes catalans, amb l'objectiu que recolzessin el projecte de pressupostos de l'Estat del Govern de Madrid.

Fonts judicials destaquen que l'intent de l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, de justificar el canvi de l'acusació de rebel·lió per la de sedició va ser un fracàs. La lletrada va admetre que l'independentisme va utilitzar violència i intimidació, però que aquesta utilització "no va ser nuclear en el pla dels acusats". Afegeixen que no té sentit plantejar que els episodis violents que es van produir no estaven coordinats, i que no hi va haver un pla conjunt prèviament acordat. A més, segons aquestes fonts, durant alguns moments l'advocada de l'Estat va semblar no estar convençuda del que deia.

Les mateixes fonts recorden que l'advocat de l'Estat responsable d'aquest cas, Edmundo Bal, va ser apartat d'aquesta responsabilitat després d'haver-se negat a cedir a les pressions del Govern de Sánchez perquè eliminés de la seva acusació el delicte de rebel·lió. El mateix Bal, després de la intervenció dels fiscals i de l'advocada Seoane, va escriure a Twitter que "avui queda encara més clar per què em van cessar. La fiscalia sí que ha estat contundent i coherent amb els fets".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/06/2019 - 23:21

Seoane tuvo su oportunidad de demostrar que la Abogacía del estado no es la Abogacía del Gobierno en las conclusiones del juicio. Lamentablemente con su floja argumentación a favor de la sedición decidió no morder la mano que la alimenta.
Lamentable.