Publicitat

La sentència obrirà un nou escenari

Això canviarà molt

Imatge d'una sessió al Parlament de Catalunya

Amb el suflé independentista ja totalment desinflat, tot i les declaracions i la política de gestos d'alguns dels seus dirigents, la propera sentència del judici contra els promotors de la declaració d'independència de Catalunya durant la tardor del 2017 implicarà un profund canvi de cicle de l'activitat política catalana, segons opinen fonts dels partits polítics catalans.

Aquestes fonts indiquen que, al marge de la reacció inicial que pugui produir-se, la situació entrarà després de la sentència a una dinàmica de canvis que modificarà notablement l'escenari polític, l'equilibri de forces i les estratègies de pactes i aliances. Sembla segur que un dels elements fonamentals que propiciaran aquests canvis seran les eleccions catalanes, que es convocaran quan es difongui la sentència, tot i que el president Torra digui ara que no vol convocar-les.

La realitat és que les ocurrències de Torra seran totalment irrellevants a la nova situació que emergirà després de la sentència. Un dels eixos d'aquest nou panorama serà, molt probablement, que Esquerra i el bloc dels exconvergents actuaran ja sense pretendre aparentar una estratègia unitària, com ja han començat a fer actualment. Aquesta ruptura total de la unitat d’ambdues forces serà determinant per a l'obertura d'una nova fase a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 17/07/2019 - 14:09

¿Dejarán de ser tan astutos los estelados? Jua, jua, jua,...

#1 Albert, BCN, 17/07/2019 - 08:02

Divide... y venceras!