Publicitat
Confidencial · 11 de Juny de 2019. 00:07h.

Això és autonomisme

La independència ja és només una paraula

Això és autonomisme

Les banderes catalana i espanyola, al Palau de la Generalitat

Alguns dirigents independentistes, situats ideològicament als corrents moderats, diuen que, si es prescindeix del fum de les gesticulacions simbòliques i de l'èpica verbalista i exclusivament virtual, la realitat és que el Govern de la Generalitat i els partits que formen la coalició de l'Executiu que presideix Quim Torra estan fent -o intentant fer- una gestió totalment autonomista.

Aquestes fonts assenyalen que el problema és que aquesta façana de gestos irrellevants i de paraules buides amaga la realitat. A més, la gestió purament autonòmica no té una gran visibilitat, precisament perquè l'administració de la Generalitat està paralitzada pel soroll de les campanyes propagandístiques sobre les reivindicacions independentistes, i la publicitat per intentar desprestigiar el nivell democràtic de l'Estat espanyol.

Tanmateix, si s'analitzen les posicions reals -els fets-, el plantejament no és d'una ruptura unilateral ni d'enfrontament amb l'Estat, sinó que les peticions són d'un perfil molt baix. En aquest sentit, quan els dirigents verbalment més radicals i amb més capacitat teatral d'aparentar postures èpiques, plantegen les seves exigències a l'Estat, resulta que tot es redueix a demanar -més aviat, suplicar- una reunió que puguin presentar davant de les bases independentistes com si fos algun tipus de negociació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat