Publicitat
Confidencial · 10 de Novembre de 2017. 00:05h.

Això no va d'independència

El procés ja és només una pugna electoral

Això no va d'independència

Imatge de paperetes en un col·legi electoral

Tot i que l'independentisme va proclamar al Parlament la independència de la república catalana, la realitat és que l'objectiu del nou estat català està desapareixent de l'escenari polític de Catalunya, dominat actualment pels procediments judicials contra dirigents de l'independentisme i per la precampanya electoral del 21-D.

La nova situació ha estat ja avalada per les declaracions judicials de Carme Forcadell i altres ex membres de la Mesa de la cambra, que han assumit la validesa de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i han negat legitimitat a la declaració d'independència, el que també qüestiona la validesa del referèndum de l’1-O.

A més, està quedant molt clar que el principal objectiu dels partits catalans és ara aconseguir un bon resultat el 21-D, la qual cosa, entre d’altres qüestions, ha impedit una candidatura independentista unitària. I la pugna electoral, especialment notable al sector independentista, ha deixat a un pla secundari la reivindicació de la independència.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat