Publicitat
Confidencial · 12 de Juny de 2019. 00:20h.

‘Això va de democràcia’

L'independentisme va perdre a Barcelona

‘Això va de democràcia’

Una imatge de la façana de l'Ajuntament de Barcelona

L'expressió això va de democràcia ha estat -i és- un lema utilitzat habitualment per l'independentisme català per justificar que sempre col·loquin això que anomenen el poble de Catalunya, al qual diuen que representen, com a la prioritat absoluta, al marge de qualsevol altre criteri, inclòs el criteri democràtic. Així, aquest concepte del poble de Catalunya ho justificaria absolutament tot.

Tanmateix, els sistemes democràtics es basen als resultats electorals, és a dir, en les votacions, i per tant, la realitat democràtica és que les formacions independentistes van ser superades en vots i escons per les no independentistes el passat 26 de maig. Per tant, no s'entén la insistència de l'independentisme a la seva legitimitat per controlar l'alcaldia de la capital catalana.

És a dir, si assumíssim el llenguatge i el raonament independentistes, es podria dir que el poble de Barcelona ha decidit que no és independentista. Per descomptat, aquest plantejament no seria correcte, però sí que és cert que els ciutadans de Barcelona han votat de forma majoritària opcions que no són independentistes. És un fet. I si això va de democràcia, l'independentisme no hauria de governar Barcelona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat