Publicitat
Confidencial · 29 de Gener de 2020. 00:10h.

Això va de supervivència

Els objectius són ja només electorals

Això va de supervivència

Paperetes electorals a un centre de votacions

Això va de democràcia era una de les expressions utilitzades habitualment pel moviment independentista català des del començament de l'intent d'aplicar el projecte de l'independentisme, que va culminar amb el fracàs de la tardor del 2017. Després, aquesta frase s'ha oblidat, i ja l'única pretensió de l'independentisme català és la supervivència política.

Ja només pretenen sobreviure, i això implica dedicar-se gairebé exclusivament a les pugnes electorals. Només mitjançant el control de la Generalitat, l'independentisme tindrà garantida la utilització de la maquinària de l'administració catalana, incloent-hi, i això és el més important, la possibilitat de tenir a la seva total disposició els recursos econòmics de la hisenda autonòmica.

Això va de supervivència, i per sobreviure són imprescindibles els sous, els càrrecs, el tràfic d'influències, la capacitat decisòria sobre les concessions públiques per repartir-les entre els amics i castigar els adversaris, i el control dels diners públics de la Generalitat. La revolució dels somriures ha esdevingut només una fosca pugna per mantenir el poder polític a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 29/01/2020 - 10:32

Esto siempre fue de supervivencia, la de CIU, ERC, aprovechó el momento y juntos se lanzaron hacia el precipicio con la esperanza de que el otro frenara a tiempo y quedarse con todo. Al final se quedarán igualmente con todo, pero el coste económico, social y político apenas se ha comenzado a ver... (me encanta poner puntos suspensivos, pretencioso)