Publicitat
Confidencial · 17 de Març de 2017. 00:25h.

Al referèndum hauria malversació

Per això Junqueras vol que signi tothom

Al referèndum hauria malversació

Junqueras i Puigdemont, durant una reunió del Govern de la Generalitat

Especialistes en Dret Penal destaquen que el cas d'una eventual convocatòria o realització d'un referèndum en contra d'una resolució del Tribunal Constitucional (TC) sí que provocaria molt probablement condemnes per prevaricació i malversació de fons públics, cosa que no ha passat amb Mas, Ortega i Rigau pel cas del 9-N. Aquest fet potser estigui darrere la petició d'Oriol Junqueras que l'eventual convocatòria del referèndum sigui signada per tots els membres del Govern.

Les condemnes pel 9-N es relacionen només amb el delicte de desobediència, ja que el tribunal va descartar inicialment l'acusació de malversació de fons públics, que sí que preveu penes de presó, i, després de la sessions, tampoc va tenir en compte la prevaricació, que està penada amb una inhabilitació que pot arribar fins als quinze anys.

En el cas del 9-N, la malversació es va descartar perquè les despeses de la Generalitat per organitzar la consulta s'havien realitzat abans de conèixer-se la prohibició dictada pel TC. La prevaricació no es va tenir en compte, perquè entre d’altres coses, no hi havia decisions per escrit contràries a la decisió del TC, el que sí passaria en el cas del referèndum.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 17/03/2017 - 19:36

Hay que recordar que a Al Capone lo encarcelaron por los dineros, no por sus crímenes.
Utilizar dinero de las demás para fines ilícitos, no es ni siquiera democracia de baja calidad, es simplemente dictadura.

#2.1 el verdugo del Cid, Catalunya, 18/03/2017 - 01:08

La democràcia és justament gastar els diners dels altres per mandat d'una majoria, i això és el que es farà, I els independentistes us reptem a intentar impedir-ho: ja va siguen hora que es vegi que a Catalunya "epaÑa" actua com un estat fallit, o sigui, que Catalunya és dels catalans i tan s

#1 el verdugo del Cid, Catalunya, 17/03/2017 - 14:15

Un cop en funcionament la llei de transitorietat jurídica, que ras i curt vol dir que el govern català es veu capaç de controlar efectivament el país en contra i en total oposició, si cal, de qualsevol maniobra espanyola ¿realment et creus que a algú li importaran les querelles de Castella?

Au

#1.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/03/2017 - 16:02

Exacte. L'alt index de preocupació que demostran en tots els seus moviments es la prova de que realment estan escenificant una posició de resistencia de cara a les properes eleccions, pero realment es preparen pel compliment a la llei. "Van ser els voluntaris" digué Mr. Mas.