Publicitat
Confidencial · 30 d'Abril de 2020. 00:00h.

Algú defensa l'unilateralisme?

Els radicals, sense estratègia

Algú defensa l'unilateralisme?

Estelades a una manifestació independentista

Puigdemont, Torra i alguns dirigents del sector més radical de Junts per Catalunya eren els últims defensors de la via unilateral. És a dir, defensaven que l'independentisme català havia de realitzar -una altra vegada- una declaració unilateral d'independència (DUI) de l'Estat espanyol, com ja va fer el 27 d'octubre del 2017. El rotund fracàs d'aquesta iniciativa va ser l'inici del final del procés independentista.

Tanmateix, ja ni tan sols ells mantenen la defensa d'aquesta via, que per descomptat inclou el rebuig de qualsevol negociació amb l'administració espanyola, proposant un enfrontament total i directe amb l'Estat. La progressiva reculada de l'independentisme ha demostrat que aquesta fórmula és totalment inviable, i els dirigents independentistes han prescindit d'ella.

El resultat és que l'independentisme s'ha quedat sense estratègia, ja que ha passat de proposar una nova DUI -amb una altra frase que ja tampoc no circula: “Ho tornarem a fer”- a demanar que el Govern espanyol accedeixi a convocar una nova reunió de la mesa de diàleg amb l'independentisme, que només s'ha reunit una vegada i el futur de la qual està actualment molt qüestionat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan Jose García, Cunit, 01/05/2020 - 10:29

Andorra el Pais d´els Pirem-nos!

#1 VRaptor, Alicante, 30/04/2020 - 02:53

Que yo sepa el único político que se dio cuenta del despropósito de una DIU fue Joan Tardá cuando empleó el símil de que al contemplar de lejos una montaña parece fácilmente escalable pero que cuando llegas a las faldas y miras hacia arriba te das cuenta de la inmensidad que tienes ante tus ojos. Por lo que se ve los demás son ciegos.