Publicitat

O els Mossos o Policia-Guàrdia Civil

Algú menteix

Trapero, amb la seva advocada, Olga Tubau, durant la seva declaració davant del tribunal

L'eix del judici contra els dirigents independentistes acusats de l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017 és, a hores d’ara, el paper protagonitzat durant aquells fets pels Mossos d'Esquadra. Fonts judicials opinen que, si es demostra que el cos, amb 17.000 agents armats, va recolzar l'actuació independentista, aquesta demostració podria proporcionar una base legal a l'acusació del delicte de rebel·lió.

La realitat és que algú està mentint al tribunal, la qual cosa implica un delicte de fals testimoni. Una notable quantitat d'agents de la Policia Nacional estatal i de la Guàrdia Civil estan declarant com a testimonis que els Mossos van donar suport a actuacions il·legals, com l'intent de referèndum de l'1 d'octubre del 2017, amb una actitud de passivitat, i fins i tot obstaculitzant en alguns casos la actuació dels cossos de seguretat de l'Estat. També hi ha diversos testimonis d'una suposada vigilància de la policia catalana sobre els moviments d'aquests cossos estatals.

Tanmateix, les declaracions com a testimonis dels qui eren els comandaments dels Mossos durant aquells fets desmenteixen aquestes actuacions atribuïdes a la policia catalana. La mateixa contradicció es produeix pel que fa a si els alts comandaments de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil coneixien el desplegament dels Mossos per a la jornada de l'1 d'octubre. En qualsevol cas, està clar que algú està mentint al tribunal.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/04/2019 - 00:43

Quizá tenga dudas usted Sr. Rius, para los que vimos cómo actuó la genestapo durante el golpe está más que claro quien miente.

#2 Júlia, Barcelona, 15/04/2019 - 13:04

Vamos a ver: ¿quién es el acusado por supuesta rebelión, sedición...la GC o los mossos? Respuesta: Los mossos ( sus mandos). Por tanto..cualquier testigo relacionado con mossos es más probable que mienta. Además las imágenes..hablan POR SI SOLAS...

#1 Catañol, Girona, 15/04/2019 - 03:22

La votación fue un acto ilegal y masivo, alimentado durante años de adoctrinamiento. Los mossos tendrian que haber actuado antes y evitarlo.
Hubo voluntad política de provocar la actuacion de GC y PN porque los Mossos se pondrían de lado.
Buscaban sangre...con enfrentamientos con la poblacion encrespada o entre los cuerpos de policia armados.