Publicitat
Confidencial · 1 d'Abril de 2020. 00:20h.

Algú se’n recorda de l'ANC?

Paluzie es mou a un món de ficció

Algú se’n recorda de l'ANC?

Elisenda Paluzie, durant un acte de l'ANC

El coronavirus està acabant amb moltes tesis i molts plantejaments que fins ara es consideraven sòlids. I és probable que succeixi el mateix amb algunes organitzacions i amb alguns instruments d'actuació col·lectiva, encara que alguns d'aquests instruments ja estaven molt tocats abans que s'iniciés l'actual crisi sanitària.

És el cas de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Algú se’n recorda ara per ara d'aquesta plataforma política, que va jugar un paper fonamental a les grans mobilitzacions independentistes del procés? De fet, el procés independentista català no podria entendre's sense tenir en compte l'actuació de l’ANC.

La principal causa d'aquesta desaparició de l’ANC és que, des del fracàs independentista de la tardor del 2017, es mou a l'àmbit de la ficció, els mites i la fantasia, al marge de la realitat. Així, a la seva última declaració sobre l'emergència sanitària, Elisenda Paluzie, presidenta de la plataforma, exigia que “davant de la contínua irresponsabilitat mostrada per l'Estat espanyol”, la Generalitat ha d'actuar “desobeint, si cal, el Govern espanyol”. És realista aquest plantejament?

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat