Publicitat
Confidencial · 26 de Febrer de 2020. 00:35h.

Algú vigila els presos?

La situació preocupa a Madrid

Algú vigila els presos?

Part dels dirigents empresonats (no apareixen Carme Forcadell ni Dolors Bassa)

Diversos sectors de l'administració espanyola veien riscos polítics importants en la decisió que els dirigents independentistes catalans condemnats pels fets de la tardor del 2017, complissin les seves condemnes a establiments penitenciaris catalans. I l'actuació del Departament de Justícia de la Generalitat, controlat per Esquerra, mitjançant la consellera Ester Capella, ha avalat els arguments dels qui es van oposar a aquesta decisió.

Les presses amb les quals el Departament que dirigeix Capella està aplicant un tercer grau encobert als condemnats, mitjançant la utilització de l'article 100.2 del vigent reglament penitenciari, ha provocat ja fins i tot un comunicat públic de protesta de la fiscalia. Els fiscals avisen que aquest article és una “excepcionalitat" que no pot donar accés a un "tercer grau encobert".

Cal tenir en compte que les juntes de tractament de les presons on compleixen la sentència els condemnats no van concedir als reclusos el tercer grau, sinó el segon, malgrat la pressió exercida sobre aquestes juntes. D'altra banda, dóna una imatge molt negativa el fet que una militant d'Esquerra, la consellera de Justícia, tingui el poder de decisió sobre la situació penitenciària de dirigents d'aquest mateix partit, entre ells el seu cap, Oriol Junqueras.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 26/02/2020 - 08:18

¿y qué esperábais? total, en un par de meses están en la calle igualmente... doble humillación para los que cumplimos las reglas y pagamos impuestos

#1.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 26/02/2020 - 15:09

Eso si no se fugan antes. Como dice el artículo, a estos pájaros no los vigila nadie.