Confidencial · 31 de Maig de 2018. 00:00h.

Als presos els treu un jutge

Error dels independentistes

Als presos els treu un jutge

Imatge del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena

Sembla que la sentència del cas Gürtel no ha servit per convèncer l'independentisme català que la situació judicial d'un processat per un jutge durant la instrucció d'un sumari, com és la seva entrada o no a la presó, és una decisió que prenen exclusivament els tribunals de justícia, i no depèn de les autoritats polítiques.

Així, els independentistes catalans han plantejat, davant de la moció de censura contra el Govern del PP que s'està debatent al Congrés dels Diputats, que la llibertat dels dirigents de l’independentisme empresonats per la seva actuació durant la fase final del procés sobiranista és una condició per donar els seus vots a un candidat o l'altre.

Els dirigents independentistes no separen les seves actuacions propagandístiques de la situació real, i aquesta confusió provoca que intentin esdevenir reals els arguments que utilitzen per desprestigiar el sistema democràtic espanyol i els tribunals de justícia. La sentència del cas Gürtel, però, ha demostrat que, encara que puguin existir pressions, les coses no són com afirmen els independentistes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat