Publicitat
Confidencial · 20 de Novembre de 2019. 00:25h.

Altres dues 'fake news'

CDR alliberats i Amnistia Internacional

Altres dues 'fake news'

El conseller Damià Calvet durant una roda de premsa aquest dimarts

Els propagandistes de l'independentisme, com alguns dels seus dirigents i els mitjans de comunicació afins, segueixen deformant informacions per falsejar el seu contingut i transformar-les d'aquesta manera en versions favorables a les posicions independentistes. És el que ha tornat a ocórrer ara amb dos episodis concrets.

Així, l'independentisme assegura que la sala penal de l'Audiència Nacional ha decidit que siguin posats en llibertat quatre dels set membres dels comitès de defensa de la república (CDR) empresonats per suposades activitats terroristes. És fals, perquè la decisió de la sala no implica la llibertat d'aquests quatre detinguts, sinó que obliga al jutge que s'ocupa del cas, Manuel García-Castellón, a repetir la vista judicial durant la qual es va decidir el seu empresonament.

D'altra banda, tant divers dirigents com el conseller Damià Calvet, i els mitjans de comunicació independentistes diuen que Aminstía Internacional ha difós un informe sobre la sentència del judici dels fets de la tardor del 2017 que, segons Calvet, afirma que "aquesta sentència va ser bàsicament injusta". L’informe, però, diu que "la nostra anàlisi no va trobar cap factor que indiqués que el judici al seu conjunt fos injust", i tot i que demana la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, perquè creu desproporcionada la seva condemna, no parla ni de "presos polítics" ni de cap "exili ".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Santi, BCN, 20/11/2019 - 11:39

Son una panda de mentirosos compulsivo.