Publicitat
Confidencial · 13 de Novembre de 2017. 00:15h.

Amb majoria social, o res

Lliçons d'un tremend fracàs

Amb majoria social, o res

Imatge de la campanya sobre la consulta del 9-N del 2014

El contundent fracàs del procés sobiranista, desactivat per l'ofensiva de l'Estat, ha servit perquè el moviment independentista català tregui una lliçó molt important sobre tot aquest afer, una lliçó que inclou el reconeixement de dos gravíssims errors de valoració política.

Fonts independentistes diuen que ara està molt clar que és inviable intentar el desenvolupament de qualsevol procés independentista sense tenir el suport d'una majoria social àmplia. L' admissió d'aquest raonament implica el reconeixement que va ser un error haver considerat com a una victòria el resultat de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre del 2015.

Aquest error de valoració va provocar un altre error que també ha estat decisiu per al fracàs del procés, consistent a infravalorar la capacitat de reacció de les estructures de l'administració espanyola, i més concretament, del Govern de Mariano Rajoy. Perquè, finalment, l'independentisme ha estat incapaç de resistir aquesta reacció.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pepe, Alacant, 13/11/2017 - 11:17

El lograr una mayoría reforzaría los argumentos pero no la conclusión, si el gobierno español no quiere, no hay independencia, plantear una mayoría como una esperanza sigue siendo una ilusión.