Publicitat
Confidencial · 16 de Juliol de 2019. 00:21h.

'Ambaixades': què esperaven?

Creien que Exteriors no les controlaria?

'Ambaixades': què esperaven?

Imatge de l'oficina de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les

Les autoritats independentistes de la Generalitat han intentat organitzar un escàndol polític, acusant el Govern de l'Estat de vigilar les seves oficines a l'exterior. Al marge que l'afer no ha tingut, ni de bon tros, el ressò mediàtic que l'independentisme esperava, revela que els seus dirigents segueixen cometent el mateix error que cometen des que va començar el procés sobiranista, i que consisteix a pensar que l'Estat espanyol els deixaria les mans totalment lliures per actuar.

Fonts independentistes moderades reconeixen que cal ser extremadament ingenus per amenaçar l'Estat amb obrir a l'estranger oficines amb la principal missió de desprestigiar aquest mateix Estat, i de desgastar la seva imatge democràtica mitjançant l'organització de campanyes engegades amb aquesta finalitat i, alhora, pretendre que els serveis de l'Estat romanguin passius davant d'aquestes activitats.

És exactament el mateix plantejament que els dirigents independentistes van fer quan va començar el procés sobiranista: es van dedicar a amenaçar l'Estat amb trencar-lo, i després van començar efectivament a moure’s i actuar en aquesta línia. Quan Estat va reaccionar contra ells, la sorpresa i el desconcert van ser totals, ja que esperaven que els poders estatals no actuessin davant de l'intent d'aplicar un projecte que pretenia la secessió d'una part d'aquest Estat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 XMB, Barcelona, 16/07/2019 - 02:07

Que manía la de decir 'Estat' o 'Estat espanyol' en lugar de España, es parte del adoctrinamiento al que ya nos hemos acostumbrado. (Yo mismo me he dado cuenta que lo he utilizado en alguna conversación con amigos y ahora intento evitar caer en la trampa)

#1.1 El Sifoner, Castelló, 16/07/2019 - 22:06

#1

toda la razón, yo mientras estos ciudadanos sigan por esos caminos, para mí es la CCAA catalana y el catalán en público procuro no hablarlo.