Publicitat

Una aposta per substituir Torra

Àngels Chacón?

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, en una imatge d'arxiu

Diversos dirigents del PDECat estan convençuts que, tot i que no ho admeti clarament, Artur Mas vol tornar a la presidència de la Generalitat, encara que no ho té fàcil, perquè la pugna interna pel control del partit és molt fort a hores d’ara. I també perquè Mas està judicialment inhabilitat per ocupar càrrecs públics fins el final del febrer del 2020, per la seva participació a l'organització de l'intent de referèndum il·legal del 9 de novembre del 2014.

Per tant, l'expresident ha tingut en compte la possibilitat que la presidència de la Generalitat quedi vacant abans que la seva inhabilitació hagi acabat. Això pot ocórrer perquè el president Torra sigui també inhabilitat per desobediència, a causa de la seva polèmica amb la Junta Electoral per la propaganda independentista col·locada a la façana del Palau de la Generalitat. I una altra eventualitat és que les eleccions es convoquin per a celebrar-se quan ell estigui encara inhabilitat.

En aquest sentit, Mas, amb el suport d'altres dirigents com -segons les mateixes fonts- podrien ser Miquel Buch i fins i tot Jordi Turull, i altres actualment a un segon pla, com a Joana Ortega o Francesc Homs, estarien preparant una opció provisional o interina. Es tractaria de l'actual consellera d'Empresa Àngels Chacón, que es mantindria a la presidència fins que Mas pogués substituir-la. Altres fonts del PDECat, però, diuen que es tracta d'una operació extremadament complicada.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Yo, BARCELONA, 18/07/2019 - 15:56

Uno de los mayores culpables de crear está situación ¿ahora es la solución? Mejor que se quede en la papelera