Publicitat
Confidencial · 12 d'Abril de 2019. 00:25h.

Ara sí que perdran la majoria

Amb l'escissió cap al partit de Pascal

Ara sí que perdran la majoria

Imatge d'una estelada

L'independentisme català no té a hores d'ara la majoria al Parlament, però la situació actual podria ser pitjor en el futur si, finalment, l'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal i els sectors més moderats i pragmàtics del partit, abandonen la formació exconvergent per crear una nova organització que pugui ser l’hereva de l'antiga CiU.

De fet, si aquesta escissió es produeix i es crea un nou partit, el panorama canviaria substancialment, perquè aquesta formació, liderada per Pascal i, probablement, amb la col·laboració d'Artur Mas, ja no donaria suport incondicionalment a les posicions dels grups independentistes. En qualsevol cas, Junts per Catalunya (JxC) podria entrar a una situació d'un cert aïllament.

En aquest sentit, la nova formació sembla que podria acostar-se a les posicions dels comuns i fins i tot del PSC. També caldria tenir en compte que, després que hagin passat les properes convocatòries electorals, és possible que Esquerra, que previsiblement aconseguirà uns resultats molt positius, també reconsideri parcialment la seva actual estratègia i accentuï el seu allunyament de JxC.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat