Publicitat

"Abans es trencarà Catalunya que Espanya"

Aznar la va encertar

Imatge de la notícia amb la declaració d'Aznar

L'expresident del Govern espanyol i del Partit PopularJosé María Aznar va manifestar durant un acte de la fundació FAES, del PP, el 25 d'octubre del 2012, que "abans que es trenqui Espanya es trencarà Catalunya", una declaració que va ser criticada i desqualificada des de diversos sectors polítics catalans.

Malgrat totes les crítiques i desqualificacions, tant de la declaració com del personatge que la va pronunciar, la realitat és que sis anys després, tot indica que l'exlíder del PP la va encertar. A hores d'ara, no sembla que hi hagi cap risc per a la unitat territorial de l'Estat espanyol, i tanmateix, la societat catalana està greument fracturada.

La principal fractura de Catalunya és la que separa els independentistes dels contraris a la independència, però a més, l'àmbit de l'independentisme ha patit una profunda divisió, producte de discrepàncies molt àmplies sobre la manera d'afrontar el futur de Catalunya. És el que havia vaticinat Aznar.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Albert, BCN, 26/09/2018 - 21:00

Y por eso los que no queremos perder nuestros derechos como españoles que hemos nacido, seguimos respirando bien tranquilos.

#1 Judith, Barcelona, 26/09/2018 - 02:25

Aznar,..constató lo que cualquier estudio de estructura demográfico-socio-cultural de Cataluña revelaba ya en ese momento .."como" estaba- y continua estando- poblada Cataluña. Los presuntos" dueños" separatistas...están - y seguirán- en minoria. Por tanto la fractura..era obvia.