Publicitat
Confidencial · 16 de Maig de 2019. 00:10h.

Baixa la 'febre groga'

Disminueix la col·locació de llaços

Baixa la 'febre groga'

Llaços grocs davant de la Generalitat, dipositats per col·lectius contraris a aquests símbols

L'efervescència de la col·locació de llaços i símbols grocs que es va produir fa uns mesos, un fenomen que va estar acompanyat per una reacció dels contraris a la permanència d'aquesta simbologia independentista als espais públics de Catalunya, sembla que ja ha acabat, i que aquest afer ha quedat aparcat, sense que l'independentisme hagi insistit en les seves posicions. Ni tan sols la declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de Torra, acusat de desobediència per no retirar els símbols del Palau de la Generalitat, ha fet que el conflicte revifi.

La marxa enrere independentista pel que fa a aquesta qüestió és un reflex, segons fonts de formacions de l'independentisme, d'un retrocés generalitzat de les posicions independentistes més radicals, ja que sectors cada vegada més amplis del moviment estan començant a assumir que les iniciatives unilaterals basades a l’enfrontament i la tensió amb l'administració espanyola no tenen viabilitat a hores d’ara.

Malgrat que el final -ara per ara- d'aquest problema implica un cert descens de la tensió social entre col·lectius favorables i contraris als símbols grocs, és evident que encara queden d’altres qüestions que en qualsevol moment podrien provocar enfrontaments. Per tant, els riscos de conflictes en aquest sentit no han finalitzat, com va passar a Verges amb la retirada d'estelades, però el final de la guerra dels llaços és un pas cap a la direcció de la distensió.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 16/05/2019 - 15:54

Sort que encara en quedem,d´irreductibles...som com el poblet gal d´Astèrix. Aviam si algú gosa treure´m el llaç groc...

#3 M, Sabadell, 16/05/2019 - 12:30

Mas que fiebre amarilla se podría definir como la peste amarilla, y no es de extrañar que vaya bajando, pues los trabajadores cuelga lazos se van cansando de de hacer un trabajo inútil y ridículo.
Como decía el cómico: si hay que trabajar se trabaja, pero trabajar para nada es tontería.

#2 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 16/05/2019 - 07:49

Sort en tenim de la bona gent que ha tret llaços jugant-se el tipus davant d'un cert independentisme rabiós i violent (dic 'cert', perquè admeto que també n'hi ha de no violent, encara que costa de trobar-lo). La desbatasunització de Catalunya, però, encara no ha acabat.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/05/2019 - 00:15

Cataluña contaminada de plástico. y los de Greenpeace y cia. callados como putas.