Publicitat
Confidencial · 13 de Febrer de 2018. 00:15h.

Bàndols independentistes

A favor i en contra de la legalitat

Bàndols independentistes

Puigdemont i Junqueras al Palau de la Generalitat

La situació de bloqueig polític i jurídic del Parlament sorgit de les eleccions catalanes del 21 de desembre de l'any passat, provocada per l'estratègia de l'expresident Puigdemont i els principals dirigents de la seva candidatura, Junts per Catalunya (JxC), dibuixen ja amb claredat els dos bàndols enfrontats en la pugna pel control del Govern de la Generalitat. La línia divisòria entre ambdós és el respecte o no a la legalitat vigent.

D'una banda, hi ha el grup que aposta per la unilateralitat, encapçalat per l'expresident Puigdemont i recolzat per JxC -encara que amb el dubte sobre la fidelitat d'alguns diputats d'aquesta candidatura, molt vinculats al PDECat-, i per la CUP. També hi ha dubtes sobre els cupaires, que no descarten donar suport a un altre candidat si l'aposta de Puigdemont resulta inviable.

I de l'altra, al grup que opta per la via de la legalitat, estan Esquerra i l'aparell del PDECat, encara que alguns sectors del partit convergent podrien negar-se a deixar aïllat Puigdemont. Així mateix, aquest bàndol, que lidera Oriol Junqueras, també podria rebre el suport de diputats de JxC que se sumarien a la direcció del PDECat i abandonarien Puigdemont si es produís un enfrontament.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat