Publicitat
Confidencial · 20 de Maig de 2019. 00:07h.

Barcelona: el tripartit, difícil

Pel 'mal rotllo' PSC-'comunes'-ERC

Barcelona: el tripartit, difícil

Ernest Maragall durant la nit electoral del 28-A (foto: Esquerra)

El desenvolupament de la campanya electoral per a les convocatòries del proper dia 26 està revelant que serà difícil aconseguir un pacte tripartit per a l'equip municipal de govern de Barcelona després de les eleccions. Aquest eventual pacte estaria format per Esquerra, el PSC i els comuns, que lidera l'actual alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau.

Fonts de diversos partits diuen que els candidats, i gran part dels membres de les direccions d'aquestes tres formacions, estan enfrontats entre ells no només per qüestions polítiques, sinó també, en diversos casos, per afers personals. I encara que el poder elimina habitualment aquests problemes, aquest cop sembla molt difícil que les diferències, que són molt considerables, desapareguin.

A més, cal tenir en compte així mateix que Ernest Maragall, el candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona, i que, segons les enquestes, serà el guanyador el dia 26, aposta per un tripartit diferent, que estaria format pel seu partit, els comuns de Colau i Junts per Catalunya, la marca electoral del PDECat que controla l'expresident Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/05/2019 - 23:48

Barcelona refleja en lo que se ha convertido Cataluña. Un mar de inestabilidad y un polvorín que puede estallar en cualquier momento. No aprendemos de la historia, entre otras cosas porque el nacional separatismo se ha encargando de que no se enseñe. Y ya se sabe que quien no conoce su historia está condenado a repetirla.