Publicitat
Confidencial · 12 de Juny de 2019. 00:30h.

Barcelona, un símptoma

El procés ja és història

Barcelona, un símptoma

Ada Colau i Ernest Maragall, durant un debat electoral

L’independentisme esperava les eleccions municipals del passat 26 de maig, sobretot a Barcelona, com a la possibilitat d'un inici de recuperació de la pistonada del moviment independentista, el projecte del qual es va enfonsar arran de la contundent derrota de la tardor del 2017. Aquest fracàs va marcar el començament d'un declivi imparable de l'independentisme a Catalunya, amb una pèrdua progesiva de la seva capacitat de mobilització.

En aquest esquema, Barcelona era la peça clau el 26-M. Tanmateix, les formacions independentistes han estat superades, tant en vots com en regidors, pels partits no independentistes. I aquest fet reflecteix amb claredat que la tendència cap al retrocés del projecte independentista no només no ha revertit ni s'ha aturat, sinó que, al contrari, sembla que prosseguirà en el futur.

Ara, segons alguns dirigents independentistes moderats, la pregunta que s'ha de plantejar el conjunt de l'independentisme és si, després d'aquesta derrota a Barcelona, que és una advertència molt important per als estrategs dels independentistes, és possible actuar com si el procés sobiranista seguís encara viu i fos possible la independència de Catalunya a curt o mitjà termini.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat