Publicitat
Confidencial · 27 de Maig de 2019. 00:25h.

Batet va dir 'sí' al referèndum

Va trencar la disciplina del vot del PSOE

Batet va dir 'sí' al referèndum

Imatge d'arxiu de Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats

La dirigent del PSC i actual presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, és considerada per amplis sectors del PP i de Ciutadans com a parcialment receptiva cap a algunes de les posicions que plantegen les reivindicacions del moviment independentista català, segons confirmen fonts d'aquestes dues formacions polítiques d'àmbit estatal.

De fet, Batet és favorable a la reivindicació més important per als independentistes a hores d'ara, la negociació d'un referèndum. Aquesta posició de l'actual presidenta del Congrés es va reflectir al febrer del 2013, quan els diputats del PSC a la cambra -excepte Carme Chacón, que no va participar a la votació-, inclosa Batet, van trencar la disciplina de vot del grup parlamentari del PSOE i es van pronunciar a favor de la negociació d'un referèndum a Catalunya.

Els diputats al Congrés dels socialistes catalans van votar llavors a favor d'una proposta que va plantejar el grup parlamentari de CiU. El text d'aquesta proposta era el següent: "El Congrés dels Diputats insta el Govern [espanyol] a iniciar un diàleg amb el Govern de la Generalitat a fi a possibilitar la celebració d'una consulta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya per decidir el seu futur".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/05/2019 - 01:22

Fuera de Cataluña la gente sólo conocía de oídas lo que era el PSC. Ahora lo van a ver y sufrir en sus propias carnes.