Publicitat
Confidencial · 8 de Març de 2019. 00:25h.

Bayona, contra Torra

Dubta que el president sigui un "demòcrata"

Bayona, contra Torra

Una imatge de l'entrevista amb Antoni Bayona

El lletrat del Parlament des del 1984 Antoni Bayona, que va dimitir com a lletrat major de la cambra el passat mes de juny, càrrec que ocupava des del 2012, qüestiona que el president de la Generalitat, Quim Torra, sigui un "demòcrata", en una entrevsta que ha publicat el diari El País. Bayona va dimitir com a lletrat major per la pressió independentista, atès que habitualment els seus dictàmens no coincidien amb les posicions de la majoria.

Concretament, a Bayona se li planteja la següent pregunta: "Torra ha dit que cal 'posar la democràcia i la voluntat del poble per sobre de la llei'. És això el que va viure al Parlament el 2017?". I Bayona contesta: "És difícil entendre que digui això una persona que és demòcrata. La dissociació que s'ha fet aquí entre democràcia i legalitat és un gravíssim error. La legalitat i la democràcia són cares de la mateixa moneda".

I afegeix: "Quin sentit té la democràcia si passa per sobre de les lleis? Però si la llei l'has fet tu mateix, ets el primer que ha de respectar-la! Això es pot entendre si t'enfrontes a una dictadura, però no a una democràcia amb un Estat de dret. La percepció segons la qual si això és just o injust, compleixo o no compleixo la llei, és un terreny molt perillós".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 M, Sabadell, 08/03/2019 - 11:18

Polemizar sobre democracia y leyes es absurdo, puede haber leyes sin democracia, pero nunca democracia sin leyes.
Democracia sin leyes es anarquía, donde cada cual puede hacer lo que quiera, solo los ignorantes lo ignoran.

#2 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 08/03/2019 - 07:56

Bayona probablemente es independentista, pero es una persona íntegra, lo que es mucho más importante que ser o no ser independentista.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/03/2019 - 00:38

Bayona "Dubta que el president sigui un "demòcrata". Pue slo dudará usted sr. Bayona, porque para muchos es una obviedad. desgobierna la Degene una marioneta racista de ultraderecha.