Publicitat
Confidencial · 5 de Març de 2018. 00:20h.

Bèlgica s'ho 'empassa' tot?

Puigdemont pot trobar-se un 'no'

Bèlgica s'ho 'empassa' tot?

El primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy

Encara que no ho hagi dit públicament, l'administració belga veu amb preocupació els moviments i maniobres de l'independentisme català a Brussel·les. Aquesta inquietud ha augmentat quan s'ha conegut que ara pretenen organitzar una estructura política i administrativa a la capital de Bèlgica.

La prudència de l'Executiu belga està relacionada amb el fet que la majoria parlamentària que li dóna suport és el producte d'una coalició a la qual participen els ultranacionalistes flamencs del N-VA, protectors de Puigdemont i el seu grup. Tanmateix, entre els liberals francòfons, partit al qual pertany el primer ministre, Charles Michel, alguns sectors creuen que ha arribat el moment de reaccionar davant del projecte de crear una estructura independentista a Brussel·les.

A més, és previsible que aquest pas de l'independentisme català proporcioni nous arguments al Govern d'Espanya, que pressiona la Unió Europea perquè faci alguna advertència a l'Executiu de Michel, en el sentit que permetre al sòl belga l'estructura que es pretén crear no és compatible amb la lleialtat i la bona relació entre els estats membres de la Unió.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Lluís, Al-Barcino, 05/03/2018 - 20:31

Puigdemont conseguirá romper Bélgica antes que romper España...

#1 Kropotkin, Vic, 05/03/2018 - 09:19

Bueno, si les dejan montar el tinglado, ya verán como acabará el show. Ellos mismos. Jua, jua, jua,...