Publicitat

Millora la relació entre Esquerra i JxC

Bon 'rotllo'

Pere Aragonès i Quim Torra durant una reunió del Govern

Malgrat que Esquerra i Junts per Catalunya (JxC) mantenen discrepàncies insalvables, que ressorgeixen amb virulència periòdicament, la negociació del partit que dirigeix Oriol Junqueras amb el PSOE sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol, ha millorat clarament el to de les relacions d’ambdues formacions catalanes independentistes.

Així, ERC ha cedit un senador a JxC perquè tingui grup propi al Senat, i com a contrapartida, els exconvergents ha retirat al Parlament una moció sobre l'autodeterminació per a no dificultar la negociació entre ERC i PSOE. I en la mateixa línia, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha evitat últimament crítiques a Esquerra. També cal tenir en compte que els negociadors d'ERC han obligat Pedro Sánchez a trucar telefònicament el president Torra, com exigia JxC.

D'aquesta manera, Esquerra ha frenat l'agressivitat dels neoconvergentes, que havien entrat a una fase d'un gran empipament davant de la seva total marginació de les negociacions sobre l'eventual investidura de Sánchez. El partit de dirigeix Junqueras ha integrat a la negociació les posicions de JxC, la qual cosa a més està permetent que un independentisme que està profundament dividit pugui donar una imatge d'una certa unitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat