Publicitat
Confidencial · 20 de Setembre de 2019. 00:40h.

'Brexit': compte amb el Sabadell

El Govern britànic adverteix Espanya

'Brexit': compte amb el Sabadell

Imatge de la seu central del Banc Sabadell a Barcelona

El ministre britànic per al Brexit, Stephen Barclay, ha advertit que l'economia espanyola podria patir l'impacte d'un Brexit dur, i ha manifestat aquest dijous a Madrid que el desig del Govern britànic és que hi hagi un acord per a una sortida amistosa de la Unió Europea abans del 31 d'octubre, però que és possible que aquest acord no es materialitzi. Al·ludia així al risc que corren les companyies espanyoles que operen al Regne Unit, entre elles el Banc Sabadell, que figura entre les empreses amb una major exposició a un Brexit desordenat. En una situació similar es troben Banc Santander, Telefónica, Ferrovial i Iberdrola.

L'exposició del banc català al Regne Unit procedeix, bàsicament de la seva filial britànica, el TSB, que ja l'any passat 2018 va provocar pèrdues extraordinàries al Sabadell per valor de 320 milions d’euros, a conseqüència de les dificultats experimentades amb l'encaix informàtic del banc britànic a la xarxa de l'entitat que presideix Josep Oliu. El mateix conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va dir llavors que el problema "ha costat un pastón".

Encara que Barclay ha afirmat que "volem ser oberts i treballar amb les empreses espanyoles", perquè "donem molt de valor a les seves inversions i al coneixement que aporten", ha advertit que en el cas que no hi hagués un acord, la fragmentació empresarial podria afectar les empreses, entre elles les espanyoles. “Ens cal un acord per donar claredat i certesa a les empreses, perquè aquest és també l'interès dels consumidors". Abans, havia fet un altre avís: "La Comissió Europea assegura estar totalment preparada davant d’aquesta eventualitat, però no totes les mitjanes i petites empreses d'Europa ho estan. Dubto que les pimes espanyoles estiguin preparades per a un no acord".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Julio, Sant Cugat del Vallés, 20/09/2019 - 18:12

No va a pasar absolutamente nada. Prácticamente el libre comercio ya es mundial, y los aranceles de la OMC son ridículos. Simplemente los ingleses pagarán ese impuesto y listo. Los ingleses se han ido de la Unión Europea básicamente porque querían libertad en el trafivo de mercancías, pero no de personas. Y además tampoco querían perder sobera

#2 Unicornios, La UE depende más del RU más de lo que RU depende de la EU., 20/09/2019 - 15:36

Los partidarios del Brexit decían que los fabricantes de coches alemanes, los vinicultores franceses, etc., obligarían a la EU a firmar el acuerdo que quisieran los británicos. Ahora saben que no es así, y el ministro para el Brexit se dedica a proclamar que malo será el Brexit para la PYMES españolas, a ver si éstas presionan.

#1 Veciana, Barcelona, 20/09/2019 - 07:37

Hay que estar majara para invertir un céntimo en esa isla de piratas.