Publicitat

Critica la llei a la qual va donar suport

Bumerang contra Mas

Imatge d'arxiu de l'expresident Artur Mas

Artur Mas s'ha referit, mitjançant unes recents declaracions, a les suposades relacions de l'entorn de l'expresident Puigdemont amb alguns dels membres dels CDR acusats d'activitats relacionades amb el terrorisme. I ha dit que Espanya està "preparant el terreny per, algun dia, poder arribar a il·legalitzar els partits independentistes".

El que no ha dit és que aquesta eventual il·legalització a la qual fa referència es realitzaria mitjançant l'aplicació de la llei de partits, a la qual el grup parlamentari al Congrés de CiU, coalició a la qual pertanyia Mas, va donar suport amb els seus vots. El suport dels convergents es va decidir després que el PP i el PSOE acceptessin gairebé totes les seves esmenes, i el portaveu del grup, Manel Silva, ha assenyalat que "és una llei constitucional, i després de recollir les aportacions [de CiU], no hi caben objeccions jurídic-constitucionals a la mateixa".

A més, quan la coalició convergent va recolzar aquesta llei al Congrés dels Diputats, al maig del 2002, Mas no era precisament un militant de base de Convergència, sinó el secretari general del partit, és a dir, el número dos després de Jordi Pujol. Així mateix, era el conseller en cap del Govern que presidia Pujol, és a dir, el número dos de l'Executiu català.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat