Publicitat
Confidencial · 12 de Juliol de 2019. 00:34h.

Bumerang lingüístic

El català pot perdre suports

Bumerang lingüístic

Pancarta favorable al model lingüístic de l'escola catalana

Fonts de l'activisme cultural i lingüístic català han lamentat la campanya que el radicalisme independentista ha engegat darrerament contra la llengua castellana a Catalunya, perquè consideren que, a llarg termini, és una qüestió que pot acabar perjudicant la mateixa llengua catalana. És a dir, que podria tractar-se d'un autèntic bumerang per als promotors d'aquesta ofensiva contra els castellanoparlants de Catalunya.

Afegeixen que el to excloent i gairebé etnicista dels atacs que s'estan llançant contra la llengua castellana és molt contraproduent. Perquè és molt possible expliquen- que puguin provocar que la llengua catalana perdi, si no més parcialment, la positiva sensibilitat i la simpatia amb què era rebuda fins ara per la quasi totalitat dels col·lectius de ciutadans residents a Catalunya que no són d'origen català.

De fet, aquestes fonts ja han detectat que moltes de les senyals de la pacífica convivència lingüística i del mestissatge que en aquest àmbit es vivia fins ara a Catalunya, estan començant a canviar. En aquest sentit, la predisposició a l'enteniment mutu, que era fins ara el criteri generalment majoritari, s'ha deteriorat per l'impacte d'aquesta campanya contra el castellà.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Carlos BCN, Santa Coloma de Gramenet, 12/07/2019 - 07:12

Pues es verdad, yo siempre he utilizado indistintamente las dos lenguas en todos los ámbitos de mi vida y ahora mi catalán se reduce a ésto:
- Bon dia
- Qué dius!!
- Deuuu
Ahora todo lo demás lo hago en español, es más, antes le llamaba al barrio donde hago la mayor parte de mi vida Sant Andreu y ahora ya no, para mí es SAN ANDRÉS

#1.1 Gueropa, bcn, 12/07/2019 - 19:20

Hago lo mismo a sant cugat lo llamo san cucufato, a montmelo monte melon, a Mollet Salmonete , a Sant quirze del valles San Quirico de la valle....