Publicitat
Confidencial · 17 de Maig de 2018. 00:25h.

Cambó com a referent

Torra desconcerta l'independentisme

Cambó com a referent

Una imatge de Francesc Cambó

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera va reflectir durant el debat d'investidura, probablement de manera involuntària, la innegable contradicció del seu grup, que estava propiciant l'elecció com a president de la Generalitat d'un candidat que, minuts abans, acabava de referir-se a Francesc Cambó, finançador del franquisme, com a un els seus referents ideològics.

Quim Torra havia augmentat el desconcert que el descobriment de la seva ideologia està provocant entre l'independentisme català quan, en el transcurs d'una de les seves intervencions durant el debat, es va proclamar "hereu d'un catalanisme transversal", i es va referir com a referents d'aquest model a diversos noms, des de Lluís Companys a Francesc Cambó, entre d'altres.

Riera, el partit del qual havia decidit aquest mateix dia propiciar, mitjançant la seva abstenció, l'arribada de Torra a la presidència de la Generalitat, va ser immediatament conscient de la greu contradicció cupaire, i quan va contestar a Torra li va demanar que no es referís mai més a Cambó, "un home que va pactar amb el franquisme", va dir. En qualsevol cas, el problema ja no tenia solució, i la imatge final va ser que la CUP -i Esquerra- van donar suport a un candidat que té entre els seus referents ideològics un finançador del franquisme.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Alcoberro´s, Barcelona, 17/05/2018 - 08:53

Este tal Torra no es mi presidente, no me representa en nada.

#2 Bordejet, Barcelona, 17/05/2018 - 00:38

Francu Francu Francu...ai no...espera...per favor,porteu-me a Sant Boi,que amb aquesta gent est tornen boig...el Caudillo es recibido bajo palio en Montserrat...nooooooooo...

#1 Veciana, Barcelona, 17/05/2018 - 00:36

No,si al final serà cert allò que el Francu va ajudar el Club de Fútbol Barcelona amb els terrenys de Les Corts i altres cosetes...