Publicitat

Després de les eleccions catalanes

Canvis d'aliances?

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària del Parlament

Fonts de diversos partits polítics catalans asseguren que la unitat entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), que només es manté per assegurar-se el control del Govern, durarà fins les properes eleccions catalanes. Afegeixen que, molt probablement, els resultats electorals generaran un nou escenari polític català, que implicarà canvis importants de les actuals aliances polítiques.

En aquest sentit, és previsible que els enfrontaments actuals -i els que es produiran en el futur- entre ERC i JxC provoquin un cert acostament del partit que dirigeix Oriol Junqueras el PSC i fins i tot, malgrat Ernest Maragall, als comuns d'Ada Colau. També és viable, segons algunes fonts del PDECat, una separació entre els sectors moderats i els radicals del partit exconvergent.

En qualsevol cas, un aspecte destacable és la polivalència d'un PSC emergent -i que probablement substituirà Ciutadans com a primer partit no independentista- per pactar amb gairebé tots els sectors polítics catalans, inclosa Esquerra. Aquest nou escenari qüestionarà el criteri que l'independentisme tornarà a controlar el Govern si les formacions independentistes sumen la majoria absoluta al Parlament. És molt possible que aquest criteri ja no serveixi.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat