Publicitat

Intenten reconstruir el catalanisme

Cap a la nova CiU

Imatge d'un acte de l'antiga CiU

S'està engegant  actualment un nou intent d'aglutinar els sectors que pretenen estructurar l'espai polític del catalanisme centrista, que ocupava Convergència i Unió i que va quedar buit quan van desaparèixer els dos partits que formaven aquesta coalició, a conseqüència de la irrupció del procés sobiranista.

Es tracta, segons fonts d'aquests sectors, dels contactes i converses que ja s'estan mantenint entre els grups interessats en el projecte, que sembla que es dirà Lliga Democràtica. Un dels noms que sonen en aquest afer és el d'Eva Parera, exmilitant d'Unió Democràtica, el partit que dirigia Josep Antoni Duran, i aliada amb Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona.

Els contactes abasten alguns col·lectius del PDECat contraris al control de Puigdemont sobre el partit; el grup convergents, que impulsa Germà Gordó; Units per Avancar, que dirigeix un altre exmilitant d'Unió, Ramon Espadaler, que manté un acord amb el PSC, i també els catalanistes agrupats a Lliures, el projecte d'Antoni Fernández Teixidó.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat