Publicitat

Entre ERC, els 'comuns' i el PSC

Cap al tripartit

Miquel Iceta, durant una intervenció al Parlament

La recent ruptura del bloc independentista al Parlament és un fet que aporta alguns possibles aclariments sobre les incògnites que hi ha a hores d'ara pel que fa a l'evolució de la situació política a Catalunya. En aquest sentit, podria dir-se que un futur tripartit entre Esquerra, els comuns i el PSC està més a prop que abans que es produís aquesta ruptura, segons confirmen fonts d'Esquerra.

Així, és molt significatiu, sobre la futura política d'aliances, el suport del PSC a Esquerra a la Mesa de la cambra per rebutjar la postura de Junts per Catalunya (JxC), i també és molt important el fet que Ciutadans s'abstingués per permetre que el pacte ERC-PSC derrotés a JxC, és a dir, els afins a Puigdemont.

En qualsevol cas, és difícil fer una previsió molt concreta, entre d'altres qüestions perquè l'actuació dels comuns depèn d'Ada Colau, que canvia constantment de postura, i que a més, ara és molt possible que intenti un intercanvi de cromos amb l'independentisme per fer front a Manuel Valls després de les eleccions municipals i intentar conservar així l'alcaldia de Barcelona.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 oriol, Barcelona, 11/10/2018 - 10:57

Heu sumat?:

És un tripartit amb 57 vots, onça menys que la majoria absoluta. No veig el tripartit enlloc. C's es pot abstenir o fins i tot votat coses puntuals però mai un full de ruta per a cap mena de referèndum (pactat o no).

Els del referèndum pactat són més somiatruites que el Puchi. Primer s'hauria de canviar la constitució...