Publicitat

Pel grau penitenciari dels presos

Capella, a un atzucac

Imatge d'arxiu de la consellera de Justícia, Ester Capella

La distensió entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC) està xocant amb una dificultat. És la proposta -ara per ara només és això- de les juntes de tractament de les presons on estan reclosos els líders independentistes, d'aplicar als empresonats el segon grau penitenciari, no el tercer, com pretenien els sectors més radicals de l'independentisme.

Amplis sectors de JxC estan profundament decebuts per la posició de les juntes de tractament, que encara ha de ser ratificada, o no, pels serveis penitenciaris del Departament de Justícia, que dirigeix Ester Capella, dirigent d'ERC. Aquesta consellera té, a més, un important pes a les estructures de direcció del partit.

Ara, però, Capella té un problema. El radicalisme independentista la considera responsable que els presos no hagin accedit al tercer grau, i està sent criticada amb duresa. El problema de la consellera de Justícia és que difícilment pot fer marxa enrere, perquè aquest eventual canvi seria molt mal rebut pel PSOE, la qual cosa implicaria importants problemes per a la negociació entre els socialistes i Esquerra sobre la investidura de Pedro Sánchez com a president de el futur Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat