Publicitat
Confidencial · 10 d'Octubre de 2019. 00:05h.

"Català, espanyol i europeu"

Borrell esquiva el procés a l'eurocambra

"Català, espanyol i europeu"

Josep Borrell, al Parlament Europeu

Els dirigents independentistes catalans esperaven, amb molt d'interès, que el conflicte provocat pel procés sobiranista a Catalunya fos el protagonista de la sessió realitzada al Parlament Europeu per confirmar la candidatura del català Josep Borrell a esdevenir el proper responsable dels serveis diplomàtics de la Unió Europea.

Tanmateix, quan es va plantejar la qüestió, Borrell va evitar que l'afer fos el punt fonamental de les seves intervencions, i va dir: "Jo he estat molt obert pel que fa a aquesta qüestió. No hi ha dubte que m'he pronunciat amb tota la fermesa que cal. Però també he de dir que, com a alt representant de la política exterior europea, la meva tasca no serà pronunciar-me sobre els problemes interns de cada un dels països. No diré res sobre el problema intern d'un país, encara que sigui el meu".

Quan se li va preguntar sobre el Brexit, Borrell va parlar sobre els nacionalismes, encara que no es va referir directament a Catalunya en cap moment: "El millor que ha ideat la ment humana és la capacitat de superar les identitats. No m'agraden les fronteres. A ningú no se l'obliga a estar enlloc. Jo em sento català, espanyol i europeu. No és incompatible".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat