Publicitat
Confidencial · 13 de Novembre de 2019. 00:00h.

Catalans que voten Vox

Gairebé 250.000 en aquestes eleccions

Catalans que voten Vox

Imatge d'una caseta electoral de Vox a l'Hospitalet de Llobregat

Dels 48 diputats que correspon a Catalunya al Congrés, a Madrid, dos són de Vox, segons els resultats de les eleccions del 10-N. I si han aconseguit dos diputats és perquè un nombre suficient de ciutadans catalans han votat a favor de l'ultranacionalisme espanyolista, una cosa que en principi sembla sorprenent.

Concretament, Vox va aconseguir el 10-N un total de 243.026 vots a Catalunya. A les anteriors eleccions generals espanyoles, el 28 d'abril, aquest mateix partit va obtenir 148. 844 vots. Tenint en compte aquestes xifres, el partit que dirigeix Santiago Abascal ha incrementat els seus votants catalans a 94.182 en un període de sis mesos.

Segons alguns especialistes, és difícil que Vox aconsegueixi a Catalunya augments importants de la seva representació parlamentària, perquè gran part de l'ultranacionalisme català que podria ubicar-se a l'extrema dreta sociològica està ja integrada a alguns dels sectors més radicals del moviment independentista.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Didac B., Barcelona, 14/11/2019 - 16:46

Es un bon resultat i espero que es multipliqui per deu, només aixi tota la colla de parasits que viuen amb l'esquena dreta i que han atemptat contra la llibertat de la gent desapareixeran del mapa. De moment gràcies a la querella de Vox els sediciosos estan a presó i la resta fugits. La gent d'ordre i que raona ara te una opció politica ideal.

#3 Mefisto, BARCELONA, 13/11/2019 - 21:30

Mai no se m'hauria acudit votar VOX (em desplau el seu clericalisme), però si la cosa segueix així, no dic que no ho faci, i sense cap recança. I no seré l'únic ....

#1 no soy nadie, barcelona, 13/11/2019 - 08:23

Esperate que nos sigan ninguneando, PSC, CS, y PP, a los que parece interesarles por motivos más bien cínicos el que esto siga así. Y verás como el cinturón rojo pasa a ser de VOX. Si querían confrontación la van a tener. Malditos todos