Publicitat
Confidencial · 12 de Març de 2019. 00:00h.

Catalunya desgasta Sánchez

Creix la tensió al PSOE

Catalunya desgasta Sánchez

Pedro Sánchez amb Quim Torra, durant una reunió d’ambdós a la Moncloa

Pedro Sánchez, secretari general del PSOE i president del Govern espanyol, vol seguir a la Moncloa després de les eleccions del proper 28 d'abril, i per aconseguir aquest objectiu està disposat a negociar una altra vegada amb els independentistes catalans, encara que això impliqui enfrontar-se a amplis sectors del seu mateix partit, que rebutgen de manera clara aquesta eventual tornada a les negociacions.

La forta tensió que el projecte de Sánchez està generant dins del PSOE ha quedat reflectida aquests dies amb la sortida del partit d'una dirigent molt influent, Soraya Rodríguez. En contra del que diuen els dirigents favorables a Sánchez, l'oposició a una eventual negociació amb els independentistes no procedeix exclusivament de la vella guàrdia espanyolista del partit, segons fonts del PSOE.

Molts dels dirigents oposats a l'estratègia de Sánchez es mantenen, ara per ara, en silenci perquè no volen que la imatge de divisió pugui perjudicar el partit davant de les eleccions espanyoles de 28 d'abril, i les municipals, europees i autonòmiques -a tretze comunitats - del 26 de maig. En qualsevol cas, dins del partit està molt estesa l'opinió que el flirteig de Sánchez amb els independentistes provocarà un impacte negatiu per al PSOE a les properes convocatòries electorals.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 "LA PUTA I LA RAMONETA", Barcelona, 12/03/2019 - 08:48

No es pot ser el "TOTO UTIL" dels indepes
i despres voler fer politica a la resta de l'Estat

Tenint el conpte el COST en votants a Catalunya
el PSC no acaba d'entendre que els indepes MAI EL VOTARAN

#2 Onofre de Dip, Barcelona, 12/03/2019 - 06:42

No votaré al partit socialista. Però, tal vegada, en Sánchez fóra una solució per a desactivar el Procès. Recordem que van ser el progressistes, l'esquerra liberal, els que van aconseguir el Conveni del Vergara el 1839, acabant així amb la guerra carlista.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/03/2019 - 00:13

Lo de Pedrondo VII con los separatista no es un flirteo, es un matrimonio. De los que riñen, pero matrimonio. Del tipo tóxico que hace daño a todos los que lo rodean, pero matrimonio. Así que si eres votante socialista en estas elecciones tendrás que decidir qué es más importante, España o el PSOE/PSC. Lo que votes esa es tu respuesta.

#1.1 Anna C, Barcelona, 12/03/2019 - 03:40

Así es. Pero los sondeos - no los del Tezanos- más "serios" (ABC ayer) dan más de 130 diputados al PSOE,..fruto de la caida de Podemos y de la división en tres (PP-Cs-VOX) de la derecha. O la gente miente mucho..o francamente vamos a la debacle más trágica.