Publicitat
Confidencial · 22 d'Octubre de 2019. 00:25h.

Catalunya, sense Govern

L'Estat pren el comandament

Catalunya, sense Govern

Imatge d'una reunió de l'actual Govern de la Generalitat

Una de les conseqüències polítiques dels incidents que han alterat aquests dies de manera molt important l'ordre públic al territori català és que ha quedat molt clar que Catalunya està actualment sense Govern. I aquesta vegada, ha estat l'administració espanyola la que ha ocupat el buit que ha deixat la incapacitat de les autoritats de la Generalitat per assumir el control de la situació.

La desaparició dels càrrecs idependentistas ha provocat que un personatge com el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'hagi encarregat de donar la cara davant dels ciutadans de Catalunya, per deixar clar d'aquesta manera que l'Estat havia assumit el comandament. Mentre el president Torra encapçalava marxes que tallaven les carreteres, i el conseller d'Interior, responsable de l'oden públic, Miquel Buch, lluitava per mantenir el càrrec, Marlaska, amb el suport des de Madrid de la portaveu del Govern espanyol, Isabel Celáa, i de la vicepresidenta, Carmen Calvo, cobrien el buit de poder.

Tot i aquesta humiliació política i institucional, ningú del Govern ni de l'administració de la Generalitat no està disposat a presentar la seva dimissió. Igualment, el president Torra segueix negant-se a convocar eleccions a Catalunya, perquè si les formacions independentistes no poguessin mantenir la majoria parlamentària, perdrien la gestió de l'aparell administratiu i institucional i, sobretot, dels diners públics, que són els mecanismes que mantenen, a hores d’ara, la ficció del projecte independentista.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 A vegades se us veu una mica el llautó, bbcn, 22/10/2019 - 12:22

Marlaska, un personatge? Per què? Perquè és jutge? Perquè és gay? Perquè és espanyol? Ai, E_noticies !

#2 MatrixBcn, BARCELONA, 22/10/2019 - 11:42

EL artículo en sí , está bien razonado. Lastima que al referirse al Ministro del Interior....utilice la expresión
**un personaje como el ministro del Interior, Fernando Grande-Marlaska**. Aunque la definición de la RAE
hace referencia a una persona que destaca o sobresale en una determinada actividad...espero que se refiera a eso

#1 AnnaMollet, Mollet, 22/10/2019 - 01:14

Como catalana voy a decir una cosa: "Con el 155 vivíamos mejor."